Valikko Sulje

Korea Gatewayn historia

Suomen ja Etelä-Korean välisen yhteistyön rakentaminen on ollut yrityksen perustajien elämäntapa jo pitkään. Kahden maan vuorovaikutuksen edistäminen alkoi 1980-luvulla ja jatkuu edelleen.  Työ oli alussa Suomessa asuvien korealaisten ihmisten auttamista sekä Suomen ja Etelä-Korean virkamiesten välisen vuorovaikutuksen ja keskinäisen tietoisuuden lisäämistä.

Kun Suomeen alkoi muuttaa enemmän korealaisia, perustettiin vuonna 1991 Suomen Han In Hoi yhdistys. Sen tehtävänä on edistää Suomen ja Etelä-Korean välistä yhteistyötä ja tarjota apua Suomessa asuville korealaisille ( www.finnkorea.com  ). Korea Gatewayn hallituksen puheenjohtaja Dae Jin Hwang on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana lähes yhtäjaksoisesti yhdistyksen perustamisesta lähtien.

1990-luvulla eteläkorealaisten matkailijoiden määrä Suomeen lisääntyi voimakkaasti. Samoihin aikoihin Etelä-Korean valtion kehittyminen hyvinvointimaaksi lisäsi korealaisten hallintovirkailijoiden kiinnostusta Suomen yhteiskuntamallia kohtaan. Suomen menestyminen kansainvälisessä PISA-tutkimuksessa lisäsi korealaisten opetusalan asiatuntijoiden vierailujen määrää. Tämän kehityksen vuoksi perustettiin incoming -matkailuyritys Fin-Seoul Travel Tour. Yritys oli korealaisiin matkailijoihin erikoistunut ensimmäinen suomalainen matkailuyritys. Fin-Seoul Travel Tour Oy toimi myös luotettavana Suomen operaattorina useammalle pohjoismaiden matkailutoimistolle.  1990- ja 2000-luvulla Fin-Seoul Travel Tour Oy oli markkinajohtaja korealaisten turistimatkailualalla. Yritys on tarjonnut myös tulkkaus- ja match making-palveluja. Toimintavuosien aikana olemme myös palvelleet korealaisia yrityksiä edistääksemme kaupallisia suhteita ja järjestäneet vierailuja Suomen suurimpiin yrityksiin kuten Nokia, Outokumpu, Ahlström ja Vaisala sekä lukuisiin pienempiin yrityksiin ja julkisiin virastoihin.

Yrityksemme on tehnyt myös pitkään ja aktiivisesti yhteistyötä Suomen Korean suurlähetystön ja Suomen Korean kaupallisen edustuston kanssa.

Korea Gateway

Korea Gateway rekisteröitiin ja sen toiminta aloitettiin vuonna 2017.  Yrityksen toimialaan kuuluvat yrityskonsultti- ja agentuuritoiminta. Korea Gateway on Etelä-Korean ulkomaankaupan palveluja tarjoava ja markkinan erikoisasiantuntija. Kiinnostuksen lisääntyminen Aasian markkinoita kohtaan ja vientipalvelujen suuri tarve olivat syitä toiminnan aloittamiselle. Tällä hetkellä Korea Gateway myy suomalaisia tuotteita verkkokauppansa kautta korealaisille kuluttajille. Yrityksellä on toimisto ja varasto Etelä-Korean pääkaupungissa Seoulissa. Suomessa Korea Gateway operoi Joensuusta käsin.